Tuesday, July 16, 2013

Gulaschsoppa med knorr

Bjussar på med ett till recept, en väldigt snabbgjord soppa med sallad till. Använde två produkter av Knorr, vatten, och grönsaker. Det tar ungefär 15-20 min att göra inklusive förberedelse. Det står att man ska använda 7,5 dl vatten men jag har i en liter eftersom jag har i lite extra grönsaker. Det här är till 2 portioner.


Gulaschsoppa och italiensk salladsdressing


Soppan:
1 påse gulaschsoppa av knorr (se bild)
1 L vatten
1 tomat, tärnad
½ paprika, tärnad
3 cm zucchini (små strimlor)

Sallad:
5 st stora salladsblad
6 cm av en gurka
1 tomat
½ paprika

Dressing:
½ påse italiensk salladsdressing av knorr
1 msk vatten
1 msk olja (ex. rapsolja)

1. Häll upp vatten i kastrull, vispa i innehållet från sopp-påsen när vattnet är kallt och koka upp. Under tiden: förbered alla grönsaker, de som ska i soppan läggs åt sidan. Grönsakerna som ska till salladen läggs i en liten skål.
2. Sänk värmen när det kokat upp - det ska småputtra i 10 min. Lägg i sopp-grönsakerna i kastrullen om rör om, det ska röras om lite då och då.
3. Blanda dressingen och häll den över salladen. Rör om försiktigt i salladen och servera till soppan vid sidan av.Receptet är uppladdat för Middagshjälpen, och det är en riktigt kul sida! Det är ett bra ställe att få tips, hjälp och nya recept från. Kommer ladda upp flera tips/recept både på Middagshjälpen och här i bloggen. Bli medlem här!

1 comment:

RadioaCtiv3 said...

Såg ju asnice ut!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...