Tuesday, July 5, 2011

Jag strävar inte efter att skapa en kioskvältare.

Fick för mig att påbörja genomplöjningen av förra veckans SN, som vi prenumererar på här hemma. I en av tidningarna lyder rubriken "Trött på att slappa? skriv en roman!". Nu är ju visserligen inte just en roman ett av mina mål, bara ett allmänt "Skriv en bok innan du står på tröskeln inför din sista resa". Det stod en del tips för hur man skriver en bestseller, men det är inte mitt mål. Jag vill bara ha den klar, få eventuell hjälp med redigering och sedan ska den ges ut! Jag vill bara att den ska kunna joina böcker jag själv läst och inspirerats av. Den ska stå i min bokhylla, i mitt framtida egna lilla bibliotek och jag ska kunna plocka fram den om förhoppningsvis 60-80 år och visa alla mina små Gejland/Hagman-barnbarn och säga: "Titta här vad farmor/mormor pysslade ihop när hon var i 20 årsåldern, ingenting är omöjligt".

En intressant grej som stod var att författare är det tredje mest populära yrket, och en mindre rolig grej var "det är kö in till skrivarkurserna".


MUSIK: Suicide Silence : You only live once
DAGENS: You only live once so just go fucking nuts! - Suicide Silence

1 comment:

Richard said...

Det är bara att skriva på ändå utan skrivarkurs. Läs gärna Stephen Kings bok "Att skriva". Det som förhoppningsvis är tur är att över häften som skriver skriver deckare och då finns det många som försvinner i mängden och något sådant tänker jag aldrig skriva :) inte du heller kan jag tro ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...