Wednesday, March 30, 2011

Vissa hemligheter ska man hålla för sig själv för att skydda sig från att bli uppäten innifrån av.. Benjamin Syrsa.

Höll på att blåsa bort på parkeringen utanför Coop Forum, där jag skulle möta min (snart) pensionerade vän Malin, som för övrigt är i samma ålder som jag själv. Vi kände oss urgammla i brist på idéer om vart vi skulle ta en fika - så vi gick in på fiket på Coop.Under den närmaste timmen hann jag ge henne en chokladsmakande flugsvamp, spilla kaffe på ett gäng servetter (som lyckligtvis låg på min bricka), spy galla över det trasiga omslaget på en av få böcker jag ville ha från "50% på bokrean". Senare inne på Ica Maxi smög sig samma bok (fast med ett helt omslag) fram i mitt synfält, och var min.*

Boken jag pratar om är givetvis "Alla får ligga" av käraste Henrik Fexeus. Valde adjektivet innan hans namn för jag tycker han är en fruktansvärt underhållande person. Fick hålla mig för garv flera gånger under läsningen av både den och "Konsten att läsa tankar". Nästa bok jag tänkte läsa är antingen "När du gör som jag vill" eller den senaste (med en odödligt skön titel) "Konsten att få mentala superkrafter : bli smartare, lyckligare och hitta meningen med livet utan att anstränga dig (nästan)".

"Någon som tydligt signalerar att hon tänker utnyttja dig skamlöst för sina egna syften under en hel natt med hjälp av tre mjuka rep, en ögonbindel och fyra liter yoghurt för att sedan fullkomligt strunta i dig och glömma vad du heter går också att lita på - så länge det är precis vad hon sen också gör."
- Henrik Fexeus, ur "Alla får ligga"


Det utomordentligt dötrissta med det här tänker jag dock inte skriva om. (Haha, men det var ändå såpass viktigt att nämna). Av enda anledningen att jag orkar inte. Ska nämligen göra upp-i-taket-så-viktiga saker imorn. Hej hej!*Rätt komiskt att det är så, för jag fungerar ungefär likadant på fest under mindre kontrollerande former. Snällt av mig att jämföra killar med böcker som jag "råkar" slänga en blick på. Tro det eller ej mina små jordgubbar, men det är enklare att läsa böcker än att läsa av människor, men jag jobbar på det.


MUSIK: kesha - kiss and tell
DAGENS: "Bättre med en charmör bredvid sig än tio i sängen!" -Elenor

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...