Tuesday, May 31, 2011

"Klippte hakkors i gräsmattan"

Jag klippte gräsmattan idag. Dock inte som ett hakkors, men det gjorde däremot en sprätt i Jönköping (se länk till aftonbladet). Anta att man ställer frågan "Bör denna man/kvinna straffas på något sätt för sitt agerande, kanske.. spärras in/få böter/hängas" (obs, inte min åsikt, bara exempel). Politikern svarar, och låt säga att denne är exempelvis folkpartist "Vi vet att vi har människor, judar och muslimer som i sin vardag upplever främlingsfientlighet"

Uppifrån har alla ting en besynnerlig form.

Kom också att tänka på ett gammalt inlägg av en bloggare som kommenterat att Aftonbladet tyckte det var en nyhet att uppmärksamma hur en klädbutiks klädhängare såg ut uppifrån (som ett hakkors). Och hon jämförde det med ett gäng gamla IKEA-nycklar slängda på ett bord och fotograferade, och hur dessa också - ganska oskyldigt - kunde likna tidigare nämnd symbol. Som de flesta också vet betyder gud/solen (+ synonymer på det), om den är vänd åt annat håll. En kommentar till den personens inlägg var det här: The Swastika Building.

Det här är Elenor, en vanlig tisdagskväll, som observerar nyheter och människor. Världen är underbar, inte sant?


MUSIK: ---
DAGENS: "Bara för att symbolerna inte använts medvetet så betyder det inte att de inte finns där" - Läst i NÄR DU GÖR SOM JAG VILL (Henrik Fexeus)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...